HUB Blog Vijesti sa projekta

Prijedor Circle Hub: Realizovan WordPress kurs za djevojke i žene

mobile_file_2021-07-05_17-05-14 (7) (1)

Prijedor Circle Hub: Realizovan WordPress kurs za djevojke i žene

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „Preda-PD“ u okviru projekta Prijedor Circle Hub realizovala je WordPress kurs koji je bio namijenjen isključivo djevojkama i ženama uzrasta od 15 do 25 godina. Projekat podržava Vlada Švajcarske.

Kurs je trajao od 3. jula do 5. jula i zamišljen je u vidu WordPress bootcampa na kojem su polaznice imale priliku da putem teorijskog i praktičnog dijela savladaju WordPress osnove, kako funkcioniše ova platforma i dobiju bazu na kojoj će kasnije moći razvijati svoje ideje.

WordPress jedna je od najkorištenijih platformi za izradu web stranica na internetu jer ima prilagodljiv i jednostavan administrativni panel, pa dozvoljava i korisnicima koji nisu stručni u programiranju da kreiraju zanimljive sadržaje.

“Polaznice su uspjele za veoma kratko vrijeme da usvoje velike i mnogo važne informacije vezane za WordPress što će im omogućiti da to znanje iskoriste za realizaciju svojih ideja. Možda neka od njih u budućnosti se i odluči baviti WordPressom, potencijala svakako ima, sve zavisi od njihovih želja.” istakla je Gordana Kuzmanović, predavačica na kursu.

WordPress je fenomen koji je nastao kao blogging platforma koja je za kratak period, zbog popularnosti korisničkog interfejsa, lakoće korištenja i mogućnosti nadogradnje, popularizovala se u tehničkoj sferi ali i među osobama koje nisu toliko stručne u programiranju.

Pored edukatorice Gordane Kuzmanović na kursu sa polaznicama se družio i predavač Željko Džafić, jedini muški član ekipe.

“Nosim jako lijepe utiske sa ovog kursa. Nevjerovatno mi je koliko su polaznice sa lakoćom usvojile termine i  sve što smo im pokazali. Mislim da je kurs trajao duže stekle bi više znanja ali i nakon samo tri dana kursa imamo odlične rezultate. Polaznice su bile podijeljene u dva tima i uspjele su da oforme sopstveni web site na dvije različite platforme, tj. da registruju host i domen ali i svoj lični blog na WordPress platformi.” istakao je Željko.

WordPress kurs samo je jedan u nizu kurseva koji se realizuju u Agenciji za ekonomski razvoj grada “PREDA-PD”.  Sve dodatne informacije možete pronaći na stranicama Agencije “PREDA-PD” i Prijedor Circle Hub-a kao i na našim društvenim mrežama.

Više fotografija pogledajte klikom na link.