STEM programi

Aktivnosti

Start up eko sistem

Aktivnosti

Investicije i edukacija

Aktivnosti

Komunikacija

Aktivnosti

Prema izvještaju Svjetske banke u periodu do 2030. godine, kao posljedica intezivne primjene informatizacije očekuje se uvođenje novih zanimanja i gašenje tradicionalnih postojećih zanimanja, te da će ove promjene izazvati najviše problema upravo u zemljama s niskom potrošačkom moći i nedovoljnim socijalnim mjerama.

Srednjoškolski STEM programi

Kroz projekat će se kreirati 4 kurikuluma iz programiranja i dizajna. Minimalno 10 profesora iz srednjih škola će proći ToT obuku iz definisanih kurikuluma (primjeri: Algoritmi, Python, C++ kroz programiranje Mikrokontrolera, Lego programiranje, Dizajn grafičkog interfejsa upotrebom C# i sl.). Nakon zavšene obuke izabrani profesori će realizovati obuku za 40 učenika i time testirati nova znanja i nove alate u praksi.

Više o radnom paketu

Razvoj 3 inovativna proizvoda uvođenjem PATHFINDER servisa

U pripremi projekta definisali smo 2 (dva) pilot inovativna proizvoda koji se baziraju na primjenama novih tehnologija – IoT (Internet stvari) u poljoprivredi. Nakon početka projekta  smo uvrstili još jedan proizvod koji se bazira na CNC tehnologijama.

Više o ovoj aktivnosti

Grad Prijedor :: ACCELERATOR program finansijske podrške i mentorisanja start up kompanija u oblasti Informacionih tehnologija i kreativne industrije

Kroz projekat će Grad Prijedor pokrenuti program podrške za 5 (pet) start up preduzeća sa grant sredstvima od 35 000 KM. Program je definisan tako da start up preduzeća u oblasti informacionih tehnologija i kreativne industrije pored finansijskih i infrastrukturnih ( inkubator i coworking prostor) dobiju i dodatnu obuku i mentorisanje tokom trajanja projekta. Kreiraće se IT&Creative Pool koji će biti dodatno obučen kroz treninge za menadžment u IT sektoru (Scrum, Agile, Kanban, itd.).

Više o programu

Razvoj novih servisa u okviru Info centra za investitore

Kroz aktivnosti Info centra za investitore će se u skladu sa potrebama tržišta kreirati stručne obuke za više od 80 mladih nezaposlenih lica u primjeni novih tehnologija u proizvodnji i digitalizaciji poslovanja. Ključan aspekt rada je uspostavljanje i jačanje B2B saradnje sa postojećim preduzećima, dijasporom i outsourcing agencijama koristeći uspostavljene i kreiranjem novih kanala komunikacije.

InvestIT

Praksa, mentorisanje i kreiranje HUBmedia&blog

Kroz projekat će se u okviru Agencije PREDA-PD kreirati HUBmedia&blog sa mladim ljudima iz oblasti komunikologije/novinarstva i video produkcije i tehnike. Kroz mentorski rad mladi ljudi će kreirati i distribuirati video sadržaje u oblastima IT inovacija, tehnologija, kreativne industrije, mladih, obrazovanja, digitalne tranformacije – trendova, start up preduzetništva, primjera dobre prakse na lokalu/entitetu/eu i slično.

Posjeti naš HUBmedia&blog