Uncategorized

Urađena šestogodišnja analiza IKT sektora u Republici Srpskoj

Analza IKT sektora

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i Inovacioni centar Banja Luka uradili su analizu IKT sektora u Republici Srpskoj za period od 2014-2019. godine. Osnovni cilj analize jeste da pruži uvid u trenutno stanje u ovom sektoru u Srpskoj, kao i da pokaže osnovne trendove kretanja ovog dijela privrede u posljednjih šest godina. Analiza daje uvid u obuhvat, obim, demografiju i strukturna obilježja, razvojne trendove i dinamiku razvoja kompletnog IKT sektora, kao i njegovih dijelova.

Krajnji cilj analize je da bude jedna od smjernica Vladi Republike Srpske za pružanje podrške ovom sektoru, kako bi snažnije uticala na privredni razvoj.

Ova analiza može da posluži i za podsticanje izvoza i stranih ulaganja, usmjeravanje mladih ljudi u IKT sektor, kreiranje razvojne strategije IKT sektora, daljne analize potencijala i ograničenja u poslovanju IKT sektora, detaljniju analizu pojedinih dijelova IKT sektora kao i pojedinačnih preduzeća u ovoj branši.

Analiza se sastoji iz dva dijela. Jedan dio se odnosi na pravna lica, a drugi na fizička lica. Tekst analize možete pogledati klikom na link.

Tekst i analiza preuzeti sa web stranice vladars.net

Write A Comment