HUB Blog

Priručnik za klubove za programiranje

bc2

Ovaj vodič je izrađen u sklopu programa Škole za 21. vijek koji organizacija British Council sprovodi na Zapadnom Balkanu s ciljem da svim osnovnim školama koje učestvuju u ovom programu pruži podršku u uspostavljanju i vođenju školskog Kluba za programiranje. British Council sarađuje s fondacijom Raspberry Pi (Raspberry Pi Foundation) kako bi njihov isprobani i dokazani model Klubova za programiranje donijeli u program Škole za 21. vijek i uz podršku naših partnera iz obrazovne fondacije Micro:bit (Micro:bit Educational Foundation) izradili ovaj vodič i osmislili niz aktivnosti koje će vam pomoći da otpočnete.

U sklopu programa, sve škole Zapadnog Balkana će dobiti donaciju, tj. više mikrobit uređaja, džepnih računara, za učenike kako bi programirali i koristili ih u rješavanju svakodnevnih problema.

Program će takođe doprinjeti izgradnji vještina i znanja nastavnika i omogućiti im da efikasno podučavaju razvoj kritičkog mišljenja, rješavanje problema i vještine programiranja u učionici. Nadalje, program će se fokusirati na rukovodstvo škola kako bi unaprijedio njihovu sposobnost vođenja, promovisanja i primjene kritičkoga razmišljanja, rješavanja problema i vještina programiranja kroz nastavni plan i program u svojim školama. 

Više informacija pronađite klikom na link.

Tekst preuzet sa britishcouncil.ba

Write A Comment