9

Broj polaznika kursa

30

Broj časova

100%

Praktičan rad

Cilj kursa

  • Cilj kursa je savladavanje osnova algoritmike i programskog jezika Scratch, te osposobljavanje članova STEM mreže profesora za prenošenje stečenog znanja nakon završenog kursa.
  • Gradivo je predviđeno za učenike/ce osnovnih škola.

Opis kursa

  • STEM edukacija Algoritmika i Scratch je namijenjena nastavnicima osnovnih škola u cilju usavršavanja znanja iz ove oblasti, te lakšeg prenošenja znanja učenicima.
  • Kurikulum je sastavljen od dva dijela – Osnova algoritama i algoritamskog načina razmišljanja i Uvoda u programiranje praktičnim pristupom koristeći programski jezik Scratch koji je namijenjen za djecu i predstavlja odličnu polaznu tačku za upoznavanje sa programiranjem.

Prijava zatvorena

Kurs za STEM profesore/ce srednjih škola u gradu Prijedoru

Imaš dodatna pitanja?

Kontaktirajte nas na marko.goronja@preda.rs.ba

Mjesto obuke

Prijedor Circle Hub

Prijedor Circle HUB

STEM obrazovanje

Na području grada Prijedora ima 6 srednjih škola i dve specijalne sa ukupno 2.536  učenika i 285 nastavnog osoblja.

Projekat  će  izgraditi i jačati zajednicu pokretača promena u STEM obrazovanju!

STEM obrazovanje

STEM kao interdisciplinarna nauka koja predstavlja korelaciju elektronike, matematike i informatike, zavrijeđuje veću pažnju i neizostavnu prisutnost u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju.

Zašto?

Potreba za IT stručnjacima, programerima i dizajnerima je velika, pa je zbog toga potrebno ulagati u razvoj mladih i podržavati i razvijati njihova interesovanja još u ranom uzrastu kako u osnovnoj tako i u srednjoj školi

Cilj:

Kako bi se ovo postiglo potrebno je da i nastavnici budu nosioci promjena kurikuluma STEM predmeta razmjenom ideja i inoviranjem nastavnih metoda tih predmeta.