Opis

Korisnici će tokom procesa mentorisanja imati na raspolaganju mentora koji će ih savetovati u oblasti pravno administrativnih pitanji u upravljanju preduzećem.

Poseban aspekt rada biće usmeren na korisnike koji razvijaju ili nude usluge za razvoj softvera. Poseban segment mentoringa  usmeren  je na savetovanju i stručnim radionicama za korištenje Agilnih metoda u upravljanju projektima.

Metodologija:

  • Individualni rad sa korisnicima
  • Grupne radionice, korisnici, mentori, eksterni saradnici

Opis

Cilj Accelerator programa je da smanji rizik, a startapi su definicija rizika.

START UP ACCELERATOR je zajednički pilot program finansijske podrške i mentorisanja start up kompanija Grada Prijedora i Agencije PREDA-PD. Ovaj program je otvoren za sve potencijalne preduzetnike/ce koji su započeli ili tek žele da započnu poslovanje na području grada Prijedora i imaju proizvod, uslugu koja se temelji na IT tehnologijama, kreativnoj industriji i inovacijama. Projekat promoviše preduzetništvo među ženama na lokalnom nivou kroz direktnu podršku realizaciji njihovih preduzetničkih ideja, kao i razvoj preduzetničkih sposobnosti i kapaciteta kod žena.

Prioritetu u okviru programa su programiranje, video i računarske igre, dizajn, oglašavanje imarketing, zanati kroz upotrebu novih tehnologija (na primjer 3D štampa), fotografija, filmska i video industrija, muzika, izvođačke umjetnosti, arhitektura i radio i televizija.

Pored novčanih sredstava korisnici ulaze u HUB mentoring program kroz koji će korisnici raditi na postavljanju zdravih temelja i povećavanju šanse za uspeh svog startapa.

Mentor zajedno sa korisnicima istražuje izazove, probleme i slabe tačke u procesu poslovnog razvoja, te ih usmjerava kako da unaprijede svoj poslovni model. Zadatak mentora nije da kaže korisnicima programa šta treba da rade, već da ih vodi kroz proces u kome uče i rešavaju izazove.

Iskustvo iz prethodnih programa start up podrške nam je pokazalo da nema smisla raditi poslovne planove. Jedna od ključnih razlika između startupa i postojećih kompanija je da druge izvršavaju poslovni plan, startupi ga tek traže.