HUB Blog Vijesti sa projekta

HUBmedia Emisija#12

emisija-12-thumnail

Pozdrav i dobro došli u još jednu emisiju koja se realizuje u okviru projekta Prijedor Circle Hub. Emisija se bavi temama vezanim za kreativnu industriju, IT tehnologiju, preduzetništvo i edukaciju a za cilj ima da predstavi ljude iz našeg grada koji su aktivni na tom polju.

U ovoj emisiji donosimo vam djelić atmosfere sa završenog WordPress kursa za djevojke i žene koji je organizovan u okviru projekta Prijedor Circle Hub. O tome šta su djevojke sve naučile i koliko će im to biti korisno nešto više su nam rekli edukator Željko Džafić i Milica Topić, polaznica kursa.

Takođe u sklopu WordPress kursa imali smo priliku družiti se i sa Gordanom Kuzmanović, psihologinjom i edukatorkom na kursu. Kako se ona zainteresovala za IT sektor, kako je povezala ove dvije struke i mnoge druge zanimljive informacije saznali smo u razgovoru sa njom.

Josipa Bencek je uspješna mlada preduzetnica koja nam dolazi iz Hrvatske. Zajedno sa svojim partnerom osnovala je kompaniju “GROW” u kojoj se bave izradom aplikacija i igara. Josipu smo imali priliku ugostiti u prostorijama Prijedor Circle Huba i tom prilikom od nje saznati nešto više o tome kako se ona zainteresovala za gaming, kakve mogućnosti pruža ova industrija kao i kakve uslove njena država pruža mladim preduzetnicima.

HUB media realizovali: Vedrana Šmitran- novinarka, voditeljka Jasna Mandić- rasvjeta, snimanje, montaža, postprodukcija Marko Goronja- tehnički asistent projekta Zoran Dimitrijević- organizator, menadžer projekta

Prijedor Circle HUB Emisiju realizuje Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“, Jul 2021. Ova emisija objavljena je u okviru projekta “PRIJEDOR CIRCLE HUB“, kojeg podržava Vlada Švicarske, a sprovodi Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD u BiH. Sadržaj ove emisije, kao i nalazi prikazani u njoj, ne odražavaju nužno stavove Vlade Švicarske.