HUB Blog Vijesti sa projekta

HUBmedia Emisija #2

prijedor-circle-hub-podcast-10-1

Pozdrav i dobro došli u još jednu emisiju koja se realizuje u okviru projekta Prijedor Circle Hub. Emisija se bavi temama vezanim za kreativnu industriju, IT tehnologiju, preduzetništvo I edukaciju a za cilj ima da predstavi ljude iz našeg grada koji su aktivni na tom polju.

Sve češće se STEM obrazovanje ili STEM edukacija u javnosti predstavlja kao novi trend, moderan I inovativan pristup učenju.

U današnjoj emisiji govorimo o tome šta ustvari predstavlja STEM, koje mogućnosti pruža I zašto ga smatraju obrazovanjem 21. vijeka. Prvi put dvije škole iz Prijedora učestvovaće na FIRST LEGO League Adria Challenge 2020 – 2021 u kojem će se takmičiti sa timovima iz – Slovenije, Hrvatske I Srbije.

U nastavku Vam donosimo dio atmosfere sa priprema takmičara iz Elektrotehničke škole u našem HUB-u. A na kraju emisije očekuje vas I kratki podcast u kojem smo ovaj put ugostili Peru Knezevića i sa njim razgovarali o web programiranju .

HUB media realizovali: Vedrana Šmitran- novinarka, voditeljka Jasna Mandić- rasvjeta, snimanje, montaža, postprodukcija Marko Goronja- tehnički asistent projekta Dragiša Stojnić- tehnička podrška, mentor, rasvjeta, snimanje, montaža, postprodukcija Zoran Dimitrijević- organizator, menadžer projekta Prijedor Circle HUB

Emisiju realizuje Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“, Januar 2021. Ova emisija objavljena je u okviru projekta “PRIJEDOR CIRCLE HUB“, kojeg podržava Vlada Švicarske, a sprovodi Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD u BiH. Sadržaj ove emisije, kao i nalazi prikazani u njoj, ne odražavaju nužno stavove Vlade Švicarske.